Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

ANU JII

 

ANU JALONEN

Tutustuin astangajoogaan vuonna 2009 kansalaisopiston tunnilla, ja koin suurta rauhaa levottomassa kehossa sekä mielessäni harjoituksen myötä jo ensimmäisinä harjoituskertoina. Minuun vetosi myös astangan kokonaisvaltaisuus ja dynaamisuus. Maailmankansalaisena joogamattoni kulki mukanani jopa ympäri maailman, ja vuosina 2014, 2015, 2017 sekä 2019 löysin itseni Intian Mysoresta KPJ:n astangainstituutissa guruni Sharath Joisin opissa, jossa opiskelin useamman kuukauden jaksoja. Sharath Jois antoi minulle virallisen opetusluvan tammikuussa 2019 opettaa astangajoogan ykkössarjaa (KPJAYIn auktorisointi taso 1).

Astangajoogasta on tullut minulle tärkeä työkalu itsetutkiskeluun, jossa jokainen hengitys antaa minulle mahdollisuuden aloittaa alusta ja päästää irti menneestä sekä pelosta tulevaa kohtaan. Pysähtyä. Löytää tämä hetki. Jo nuoruudessa vallitseva rauhattomuus on alkanut muuntua sisäiseksi rauhaksi ja päiviini kuuluu vahvasti into kohdata läsnäoleva hetki ja sen tuoma vapaus, oli se meditaation, hengityksen, tanssin tai tiskaamisen säestämä. Jooga tapahtuu myös ja varsinkin maton ulkopuolella, arjen pienissä hetkissä. 

Vuonna 2011 kävin Reiki-kurssin ja 2012 kävin Eneia- energiahoitajakoulutuksen ja nämä vastasivat silloin kiinnostukseeni katsoa elämää pintaa syvemmältä sekä oppia tekemään ja elämään sisältä käsin. Olen myös ollut useammalla viikon hiljaisella buddahalaisella meditaatioretriitillä Thaimaassa ja Suomessa. Intian Goalla vuonna 2015 sekä 2016 käymäni Rebalancing- kehoterapian kurssi on syventänyt ymmärrystä kehon, tunteiden ja mielen yhteydestä. 2020 aloitin kraniosakraali- terapian opiskelun, mikä on syventänyt huimasti ymmärrystä kehoista ja olen oppinut kunnioittamaan enempi ja enempi kehon viisautta.

Koen astangajoogan (sekä elämän!) olevan mahtava tilaisuus ymmärtää ihmiseloa, itseä, maailmaa ja ennen kaikkea omaa sydäntämme. Usein mielemme kuitenkin on pääroolissa, ja siksi vaatii harjoittelua sekä antaumusta löytää se oman sydämen ääni sieltä syvältä. Joinain kauniina hetkinä voi huomata miten se oman sydämen värähtely on resonanssissa universumin värähtelyn kanssa ja silloin mielikin on hiljaa.

Astangajoogan harjoittelu moninaisuus tuo kaikille jotain, ja usein se antaa meille juuri ne opit, jotka auttavat meitä antautumaan elämälle ja voimaantumaan polullamme. Tärkeäksi koen asanaharjoituksessa kahden vastavoiman tanssin, pehmeyden ja voiman. Irtipäästämisen ja sitoutumisen. Ja miten hengitys yhdistää ne. Tietoisuus kehosta, tietoisuus mielestä johtaa lopulta sydämen tietoisuuteen. Tarkoituksenani on kohdata joogaaja yksilöllisesti, ja tuoda tilaa, turvaa ja kannustusta olla oma itsensä, auttaa voimaantumaan, antautumaan joogapolulla. 

Astangapolullani vahvasti vaikuttaneita opettajia ovat guruni Sharath Joisin lisäksi myös Petri Räisänen, Heidi Ruokoniemi, sekä Stefan Engström. Tärkeisiin opettajiini kuuluu myös: Kulavadhuta Satpurananda (Meditaatio), B. Naga Kumar (Meditaatio), Anthony Markwell (Meditaatio), Rasalji Antar (Rebalancing-kehoterapia) sekä Gillian Alexander (Sacred De-armouring), sekä tietysti omat vanhemmat. Opettajan parhaimpia ominaisuuksia mielestäni on pysyä ikuisena oppilaana, pitää sydän auki sekä jalat maassa.

Tulen aina kantamaan kiitollisuutta sydämessäni opettajiani kohtaan. Äitiä ja isääni erityisesti. 

 

Astangan opettajieni sivut:

Sharathji Jois www.sharathyogacentre.com 

Stefan Engström www.kadermo.fi

Heidi Ruokoniemi www.joogasatama.com

Petri Räisänen www.petriandwambui.com 

 

 

 


Jaa: